Skolios, ur min synvinkel

I februari 2007 opererades jag för skolios i Linköping. Skolios är en snedvridning av ryggraden. Den är böjd åt höger eller vänster om man ser den bakifrån. Här får du följa mina tankar inför och efter operationen, och du får höra mina berättelser om hur jag upplever skoliosen. Förutom bloggen når du mig på barajagjohanna@hotmail.com

fredag, december 28, 2007

Kommer jag någonsin kunna göra ordentliga situps?

Jag var och tränade ett pulspass idag och på styrkedelen, så gjorde vi situps, där man gick upp ordentligt med överkroppen. Jag kan inte göra sådana. Jag kan göra små situps, men det går inte att komma upp högre. Hrm. Kommer det alltid att vara så? Kan jag träna upp mig även på den övningen, eller är det något i ryggen som gör det omöjligt? Jag antar att det bara är tiden som får utvisa. Men det är ju i ländryggen man jobbar på den övningen och det är där jag är opererad... Det är ju ingen stor grej, men lite störande är det ju, jag vill också göra ordentliga, höga, situps, precis som de andra bredvid mig på träningsgolvet.

Det är snart dags för röntgen igen. Eller snart och snart, den 11 februari ska jag göra skoliosröntgen på Falu Lasarett. Kallelsen kom idag. Det känns som om jag nyss var och röntgade mig. Men nu är det "ettårskontroll", röntgenkoll ett år efter operationen. Shit, vad tiden går.

10 månader efter op

söndag, december 16, 2007

Jag tar igen det jag missade...

Igår kom jag hem från Paris. Det känns som om jag definitivt har tagit igen det där halvåret som jag "missade". I slutet av juli åkte jag till Tallinn. I slutet av augusti åkte jag till Cypern. I mitten av oktober besökte jag London. Och nu har jag varit i Paris. Från och med slutet av augusti har jag dessutom pluggat och jobbat häcken av mig. Tyvärr har jag inte hunnit träna så mycket som jag velat, men det ska bli andra bullar nästa termin.

God jul, gott folk!

9,5 månader efter op