Skolios, ur min synvinkel

I februari 2007 opererades jag för skolios i Linköping. Skolios är en snedvridning av ryggraden. Den är böjd åt höger eller vänster om man ser den bakifrån. Här får du följa mina tankar inför och efter operationen, och du får höra mina berättelser om hur jag upplever skoliosen. Förutom bloggen når du mig på barajagjohanna@hotmail.com

fredag, februari 27, 2009

Invaliditetsgrad fastställd

I går kom ett samtal från mitt försäkringsbolag. Bedömningen av mina besvär är nu färdig och det motsvarar en medicinsk invaliditet på 6 procent.

Det kanske inte säger så mycket och det kanske inte spelar så stor roll. Men det känns ändå som... hur ska jag förklara det? Som en upprättelse, eller en bekräftelse. En bekräftelse på att jag faktiskt har vissa besvär. Det känns nästan som ett bevis på att jag inte ljuger när jag säger "aj" för att något tar emot och så vidare.

Jag röntgades för en vecka sedan - tvåårskollen efter operationen. Det är den sista kollen. Nu väntar jag bara på kontakt från min läkare i Linköping. Sedan är allt klart. Inga mer sjukhusbesök (såvida allt går bra) och ingen mer kontakt med försäkringsbolag (såvida allt går bra). Det känns helt sjukt. Sjukt för att det gått så fort. Och sjukt skönt.

2 år efter op