Skolios, ur min synvinkel

I februari 2007 opererades jag för skolios i Linköping. Skolios är en snedvridning av ryggraden. Den är böjd åt höger eller vänster om man ser den bakifrån. Här får du följa mina tankar inför och efter operationen, och du får höra mina berättelser om hur jag upplever skoliosen. Förutom bloggen når du mig på barajagjohanna@hotmail.com

onsdag, juni 06, 2007

Sommartejpat ärr

Nu har det varit ordentlig sommar i några dagar och jag har tejpat ärret, eftersom det inte får vistas i solen på minst 6 månader, om jag minns rätt. Det ser ut som på bilden. På magen "korvar" det sig efter ett tag i och med att jag sitter ibland, går och står, men på ryggen håller det sig fint (det slutar alldeles under håret där, även om det är lite svårt att se). Det finns ju något så smart som hudfärgad kirurgtejp med UV-skydd, så det använder jag. Men eftersom den sitter ruskigt hårt direkt på huden, så har jag en vit kirurgtejp under, som är någotsånär behaglig att dra bort.

Även om det är lite bökigt att behöva tejpa ärret hela tiden, så är det ju egentligen inte jobbigare än att smörja in sig med solskyddsfaktor. Och inte bryr jag mig att jag har fyrtio centimeter tejp på kroppen heller, det struntar jag faktiskt fullständigt i.

14 veckor efter op

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tack för tipset! Har aldrig hört talas om detta- finns tejpen att köpa på apoteket, eller?

6/29/2007 08:50:00 fm  
Blogger Johanna said...

Plupp: Ja, det finns både vit och beige kirurgtejp att köpa på Apoteket! Den beiga har UV-skydd.

6/29/2007 10:23:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home